Selasa, 7 Mac 2017

Kursus Tanaman Cendawan Kerang di Bintulu April 2017

Cendawan kerang adalah cendawan eksotik yang hanya dijumpai pada batang kayu mati,kayu buruk,dan adakalanya dapat dijumpai pada papan kayu yang lama dibiarkan.

Tekstur nya kecil,halus tetapi rasanya...ummphhh.Rasa seperti daging.Sememangnya Cendawan Kerang ni tekstur nya seperti isi daging lembu.Sangat sesuai dijadikan pengganti protein dan sangat sedap.

Kini,dengan adanya teknologi terkini,Cendawan Kerang telah berjaya ditanan julung kalinya di Sarawak.Berita baik untuk sesiapa yang hendak mengusahakan Cendawan Kerang ini,boleh ikuti Kursus dan Hands-on Training yang kami anjurkan di Miri dan Bintulu pada bulan April 2017 ini.

Miri akan diadakan pada 29.04.2017,Hari Sabtu,dan Bintulu pada 30.04.2017 pada Hari Ahad.Hubungi 0128727969 untuk pendaftaran.


Kebaikan Menanam Cendawan Kerang🍄
✔ mudah dijaga dan mudah dituai.
✔Cendawan Kerang masih baru ditanam di Sarawak
✔Modal kurang berbanding Cendawan Tiram
✔Cendawan Kerang lebih tahan lama
✔Peluang memasarkan Cendawan Kerang masih Tinggi.

Apalagi.....jom daftar sekarang!😍

Tiada ulasan: